• Vsi motorji z notranjim izgorevanjem potrebujejo za obratovanje mešanico goriva in zraka. Do pred nekaj let je bila uporaba uplinjača najbolj pogosta naprava za dobro mešanico bencina z zrakom.

    Sodobni proizvajalci motornih vozil tenutno uporabljajo vedno bolj visoko razvite sisteme za vbrizgovanje goriva, ki so jih še do pred nekaj leti uporabljali le v avtomobilskem športu ali za vozila luksuzne izvedbe.

    Sedaj pa se ti sistemi uporabljajo že v serijsko izdelanih avtomobilih. Glede na vedno strožje ekološke standarde in povečano uporabo katalizatorjev pričakujejo proizvajalci motorjev, da bo uporaba sistemov za vbrizgavanje goriva v naslednjih letih še naraščala. Zato je vedno več problemov z učinkovitim čiščenjem sistemov za vbrizgavanje. Najbolj učinkovit način je, da se skozi dovodni sistem spelje tekočina, tako da se vozilo namesto z običajnim gorivom poganja s proizvodom ki ga poganja naprava RCP. Namen čistilne tekočine je, da se odstranijo obloge in smolasti ostanki, ki povzročajo probleme slabega delovanja. Čiščenje se torej opravlja tako, da se motor dejansko poganja s posebnim proizvodom. WYNN’S je razvil napravo, ki se priključi na orginalni sistem za vbrizgavanje goriva brez kakršne koli modifikacije.

    Z RPC napravo lahko čistimo bencinske in dizelske motorje.